Ляшко про ситуацію з COVID-19: «...кількість виписаних за 7 днів вища за кількість госпіталізованих»

UA RU
За минулий тиждень кількість нових хворих із підтвердженим діагнозом COVID-19 зменшилася на 43 616 осіб, тобто на 19%. Усього зафіксували 191 640 випадків. Про це заявив 21 лютого на ранковому брифінгу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко

Ляшко про ситуацію з COVID-19: «...кількість виписаних за 7 днів вища за кількість госпіталізованих»

За словами міністра, упродовж останнього тижня в МОЗ помічають перші й водночас явні ознаки стабілізації захворюваності на COVID-19. Зменшується й кількість госпіталізацій.

Відділ з інфекційного контролю: як створити й організувати роботу

«За минулий тиждень до лікарень біло госпіталізовано 20 402 пацієнти, що на 4 тисячі менше, ніж попереднього тижня. І минулий тиждень був першим з останніх 6, коли кількість виписаних з лікарень пацієнтів є більшою ніж кількість госпіталізованих. За минулий тиждень виписано на 4 тисячі осіб більше ніж госпіталізовано», — сказав міністр.

Як повідомила ВООЗ, за шостий тиждень 2022 року число нових випадків COVID-19 знизилось на 19%, якщо порівнювати з попереднім тижнем. Утім, про зростання кількості нових випадків на 20% або більше повідомили:

  • Білорусь — 77%
  • Нідерланди — 56%
  • Ісландія — 41%
  • Росія

✅✅✅ Наказ № 1614: нові правила інфекційного контролю

«Станом на сьогодні Україна знаходиться на 41 місці із 54 серед територій Європейського регіону ВООЗ за кількістю нових випадків COVID-19 на 100 тисяч», — зазначив Ляшко. — Тижнева кількість «ковідних» госпіталізацій спадає у 21 з 25 регіонів України. У решті 4 регіонах — Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській та Черкаській областях — ситуація залишається контрольованою».

Нині в закладах охорони здоров’я перебувають 24 716 хворих на COVID-19. Завантаженість ліжок із киснем — 35%, що на 5,4% менше в порівнянні з минулим тижнем. Щодо дитячих ліжок, то нині вони зайняті на рівні 31%, що на 8,9% менше, ніж тиждень тому.

У деяких країнах світу, де високий рівень охоплення вакцинацією, через меншу агресивність «Омікрону» говорять про можливе завершення пандемії. Тоді як в Україні принаймні однією дозою вже вакциновано 50,5% дорослого населення.

Раніше МОЗ допустило до екстреного медичного застосування препарат «Паксловід».

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
5298

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
118659

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9233

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
12154

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді