До екстреного медичного застосування в Україні допущений препарат «Паксловід»

UA RU
Для амбулаторного лікування COVID-19 медпрацівники використовуватимуть ще один лікарський засіб — «Паксловід» від компанії «Пфайзер». Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

До екстреного медичного застосування в Україні допущений препарат «Паксловід»

За результатами проведеної експертизи «Паксловід» допущено до екстреного медичного застосування в Україні.

⚡ Зміни в лікуванні пацієнтів з COVID-19 від 04.02.2022

«Препарат «Паксловід» призначений у першу чергу для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання із легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого», — зазначив Віктор Ляшко.

В Україну має надійти 300 тисяч курсів «Паксловіду». Відповідний контракт із його виробником — компанією «Пфайзер» — МОЗ уклало ще до реєстрації цього лікарського засобу в нашій країні.

«Оскільки лікарський засіб вже допущено до екстреного медичного застосування, ми розпочинаємо узгоджувати графік поставки препарату в Україну, про який поінформуємо додатково», — анонсував міністр.

Віктор Ляшко також нагадав, що раніше в Україну вже прибуло 60 тис. (із 300 тис. законтрактованих) курсів «Молнупіравіру». Це ще один препарат, призначений для лікування COVID-19.

⚡ Як рахувати години роботи з ковідними хворими для доплати до 300%?

І «Паксловід, і «Молнупіравір» — противірусні препарати прямої дії. Вони запобігають розмноженню вірусу та знижують ризик важкого перебігу хвороби. Обидва лікарські засоби випускаються у формі пігулок, тому їх зручно приймати. До того ж вони не мають особливих вимог зберігання.

Міністр також нагадав про наявність в Україні ефективного профілактичного засобу для зниження ризику важкого перебігу COVID-19 — вакцин проти коронавірусу:

  • Модерна
  • Пфайзер
  • Коронавак

Вони доступні в кожному пункті щеплення та центрі масової вакцинації для всіх охочих віком від 12 років.

Нагадаємо, раніше МОЗ звітувало про наявність ліків від COVID-19 в Україні.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді