«Омікрон» стрімко шириться Україною: заражено вже 20 областей

UA RU
Минулого тижня в Україні зареєстровано майже удвічі більше нових випадків SARS-CoV-2 порівняно з позаминулим. Такий приріст пов’язаний зі стрімким поширенням на території країни варіанту «Омікрон». Його виявили вже у 20 областях. Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

«Омікрон» стрімко шириться Україною: заражено вже 20 областей

Уже три тижні в Україні зростає захворюваність на COVID-19. За цей час добова кількість нових зареєстрованих випадків інфікування зросла у 7 разів, госпіталізацій — удвічі. Кількість випадків за минулий тиждень знову майже подвоїлася порівняно з позаминулим: 194 тис. проти 110 тис.

Як відсторонити невакцинованого працівника

«Попри обнадійливу тенденцію, що кількість людей, які тяжко захворіли та потребують лікування в стаціонарі, не зростає такими ж темпами, що і загальна кількість випадків інфікування COVID-19, вірус все ще становить серйозну загрозу, особливо для груп ризику та невакцинованих», — зауважив міністр.

Значний приріст нових випадків захворювань МОЗ пов’язує зі стрімким поширенням на території України штаму «Омікрон». Його виявлено вже у 20 областях країни. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в таких областях:

  • Житомирська
  • Чернівецька
  • Тернопільська
  • м. Київ

На території Житомирської області зафіксували найбільше зростання нових випадків — удвічі. Івано-Франківська область, яка стала лідером приросту позаминулого тижня та опинилася на червоному рівні епіднебезпеки, на минулому тижні мала значно нижчий приріст — +35,6%. Таке зростання, каже міністр, прогнозоване.

✅✅✅ Змішані схеми вакцинації від COVID-19

«Відповідно до досвіду інших країн, від початку зростання захворюваності до піку проходить близько одного місяця. Тому найближчі два тижні ми прогнозовано очікуємо зростання кількості випадків інфікування коронавірусом», — зазначив Віктор Ляшко.

Нині в закладах охорони здоров’я для ковідних хворих виділено 69 320 ліжок, із яких 66 310 забезпечені киснем. 4414 ліжок призначені для госпіталізації хворих дітей. За минулий тиждень кількість ліжок збільшили:

  • на 4400 — для дорослих
  • на 751 — для дітей

Попри невтішну статистику щодо нових випадків захворювання на COVID-19, в Україні вже другий тиждень поспіль знижується тижнева кількість проведених щеплень. Найнижчі показники у розрахунку на 100 тис. населення зафіксовано в областях:

  • Хмельницькій
  • Волинській
  • Миколаївській
  • Івано-Франківській
  • Запорізькій

Найбільшу кількість щеплень із розрахунку на 100 тис. населення було зроблено в Полтавській області. Одразу за лідером ідуть м. Київ, Рівненська, Луганська та Харківська області.

З огляду на зниження кількості щеплень, Віктор Ляшко закликав українців активніше вакцинуватися від коронавірусу. Особливо важливо це зробити представникам груп ризику, оскільки вакцинація значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби.

Нагадаємо, раніше МОЗ роз’яснило, кого направляти робити тест на COVID-19.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
4882

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
115541

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
11459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді