КМУ обмежив розмір посадового окладу керівника медзакладу

UA RU
Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду 15 грудня

КМУ обмежив розмір посадового окладу керівника медзакладу

15 грудня КМУ ухвалив постанову, якою ліквідовує диспропорцію між розміром оплати праці медпрацівників і керівників ЗОЗ. Її розробило МОЗ на виконання Указу Президента України від 18.06.2021 № 261/2021. Постанова набуває чинності з 01.01.2022.

Як оплачувати працю медперсоналу в 2022 році

Відповідно до постанови, посадовий оклад керівника не може перевищувати розмір середньої заробітної плати медпрацівників ЗОЗ на понад 60%. Також керівники будуть зобов’язані диференціювати рівень заробітної плати працівників з урахуванням їхньої кваліфікації, обсягів, складності, відповідальності та умов виконуваної роботи.

«Сьогодні розмір посадового окладу керівника може до 10 разів перевищувати мінімальний посадовий оклад лікарського складу колективу. Така ситуація демотивує колектив працювати далі», — сказав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Міністр наголосив, що тепер керівники ЗОЗ будуть мотивовані вживати заходів для підвищення заробітної плати своїм працівникам

Раніше КМУ перерозподілив кошти на зарплати медиків.

За матеріалами сайту МОЗ

Як створити наглядову раду ЗОЗ: алгоритм дій від розробників постанови

Статті за темою

Усі статті за темою

Надбавки медпрацівникам в зоні бойових дій за Постановою № 928: розмір, умови виплати

На надбавки за постановою КМУ від 25.08.2023 № 928 мають право медпрацівники ЗОЗ у зоні можливих та активних бойових дій, що фінансуються з держбюджету. З'ясуйте умови та розмір виплат
3195

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді