МОЗ розвиватиме телемедичні технології та послуги

UA RU
Відомство впроваджуватиме новітні технології в систему охорони здоров’я за підтримки стейкхолдерів та іноземних партнерів

Електронні лікарняні: що потрібно знати керівнику

Завдяки впровадженню телемедичних технологій і сервісів лікарі матимуть змогу:

  • швидко обмінюватися інформацією
  • проводити
    • консультації з пацієнтами дистанційно
    • консиліуми у вигляді відеоконференцій та оперативно ухвалювати рішення у критичних ситуаціях

Телемедичні технології та сервіси здатні полегшити доступ до медичних послуг маломобільних груп населення, а також тих пацієнтів, які проживають у віддалених регіонах країни. Про це під час робочої зустрічі з розвитку телемедицини в Україні заявила заступниця Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.

✅✅✅ Семінари та вебінари для медиків у 2021 році

МОЗ розвиватиме телемедичні технології та послуги

Що треба знати про запровадження електронного реєстру лікарняних

«У цьому напрямі планується надання технічної допомоги МОЗ у формуванні візії та дорожньої карти розвитку телемедицини. Друга ціль — розширення доступу до медпослуг найбільш уражених груп громадян», — наголосив консультант проєкту LHSS в Україні Олег Семерик.

В умовах боротьби з пандемією COVID-19 онлайн-інструменти дадуть змогу гарантувати безпечний контакт лікарів та пацієнтів і водночас не обмежувати останніх у своєчасному та якісному отриманні медичних послуг.

ЕСОЗ уже ефективно застосовує частину телемедичних сервісів у деяких областях України. Зі слів в.о. голови НСЗУ Дмитра Самофалова, після запуску телемедичних технологій в Одеській області не лише знизилися показники інфарктів поза терапевтичним вікном, але й покращилася якість їх лікування у цілому.

Нагадаємо: раніше МОЗ анонсував перехідний період щодо забезпечення інсулінами.

За інформацією МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як працює електронна система охорони здоров'я

З'ясуйте зі статті, які можливості забезпечує медзакладам і пацієнтам електронна система охорони здоров'я, які заклади мають там зареєструватися та які технічні вимоги до електронних медичних інформаційних систем
37919

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді