МОЗ починає розбудовувати великі обласні дорослі та дитячі клінічні лікарні: програми Президента України «Велике Будівництво» та «Здорова Україна»

UA RU
Згідно з програмами Президента України «Велике Будівництво» та «Здорова Україна» МОЗ починає розбудовувати великі обласні дорослі та дитячі клінічні лікарні. Завершити будівництво планують уже наступного року. Про це заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

Як відповідати на запити на публічну інформацію

За словами міністра, МОЗ нині береться за наймасштабніші зміни у сфері охорони здоров’я України за всі роки незалежності.

2023 року кожна область матиме сучасні мультифункціональні дорослу та дитячу лікарні, — Ляшко

▼▼▼ Скачайте зразки клінічних маршрутів пацієнтів у журналі «Управління закладом охорони здоров’я»

«Ми прагнемо забезпечити доступ до якісних та безпечних медичних послуг та високоточної медицини для кожного українця. МОЗ змінює підхід до оснащення лікарень та оновлює обладнання відповідно до європейських стандартів. Як це і передбачає стратегія людського розвитку», — наголосив Віктор Ляшко.

Уже зараз у регіонах оновлюють приймальні відділення, відкривають нові діагностичні центри. До віддалених районів прокладають нові дороги, аби швидкі справді швидко доїжджали до пацієнтів.

У кожній області триває аналіз та розрахунок проєктної документації для запуску мультидисциплінарних центрів лікування та реабілітації дорослих і маленьких пацієнтів.

Сумарна вартість проєкту — понад 20 млрд грн.

Міністр додав, що вже 2023 року кожна область буде спроможна:

  • самостійно проводити ургентні та складні операції
  • надавати першокласну екстрену допомогу
  • зберігати більше життів

Нагадаємо, уже цього року у лікарнях розпочнуться перевірки щодо безбар’єрності.

За матеріалами фейсбук-сторінки МОЗ

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді