Близько 40% пунктів вакцинації в Україні не працюють — Віктор Ляшко

UA RU
Не всі люди, які хочуть вакцинуватися від COVID-19, можуть отримати щеплення. Одна з причин — близько 40% пунктів щеплень не працюють. Про це на своїй фейсбук-сторінці заявив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко

8 запитань про ефективність вакцин проти COVID‑19

Україна розпочала 5-й етап вакцинації від COVID-19, нагадав міністр. Тепер щепитися можуть всі охочі українці віком від 18 років. Однак на заваді цьому — закриті пункти вакцинації.

40% створених пунктів щеплень не працюють, — Віктор Ляшко

 

«40% створених пунктів щеплень не працюють. Станом на 20 липня 2021 року в Закарпатській області з 213 створених кабінетів щеплень працювало лише 42», — навів приклад Віктор Ляшко.

За даними міністра, схожа ситуація і в інших областях:

  • Київська — працює 70 із 216 пунктів щеплень
  • Івано-Франківська — 44 зі 121
  • Кіровоградська — 46 зі 121
  • Хмельницька — 28 із 80
  • Черкаська — 61 зі 143
  • Рівненська — 47 зі 122
  • Харківська — 74 зі 154
  • Миколаївська — 54 зі 108
  • Волинська — 43 з 87

Однак закриті пункти щеплень не єдина проблема, вважає Віктор Ляшко.

«Люди скаржаться, що їм відмовляють у щепленні через брак вакцин. Проте на регіональних та місцевих складах зараз перебуває 3 435 103 доз антиковідних вакцин. З яких 961 142 доз це вакцина CoronaVac, температурний режим зберігання якої дозволяє її легко транспортувати, зберігати та використовувати у найвіддаленіших точках», — наголосив міністр.

Усе означає, що не всі люди, які хочуть вакцинуватися від COVID-19, можуть отримати щеплення, вважає Віктор Ляшко. Від цього насамперед можуть постраждати люди з груп ризику.

«Я ще раз, тепер публічно, прошу регіональних очільників департаментів охорони здоров’я організувати розвезення вакцин зі складів у кожен визначений пункт щеплення та забезпечити їхню роботу», — закликав міністр.

Також він попросив усіх українців звертатися до місцевих департаментів охорони здоров’я чи МОЗ, якщо найближчий пункт щеплення не працює або там відмовляють у щепленні через відсутність вакцин.

Нагадаємо, раніше в Україні стартував п’ятий етап вакцинації від COVID-19.

За матеріалами фейсбук-сторінки Віктора Ляшка

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62475

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді