5-й етап вакцинації від COVID-19 стартував в Україні

UA RU
Під час останнього етапу вакцинації медпрацівники мають щеплювати всіх охочих віком від 18 років. У пріоритеті, як і раніше, вразливі групи населення, зокрема люди віком від 60 років та люди із супутніми захворюваннями

8 запитань про ефективність вакцин проти COVID‑19

Із відкриттям п’ятого етапу перестає працювати запис у чергу на вакцинацію через сайт чи мобільний додаток «Дія». Тепер кожен охочий може записатися безпосередньо на щеплення.

Для цього МОЗ радить записатися на вакцинацію від COVID-19 до пунктів щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги, зателефонувавши в реєстратуру. Також за телефоном чи онлайн можна зареєструватися на щеплення до центрів масової вакцинації, які відкриваються в різних містах України та працюють у робочі й вихідні дні.

✅✅✅ Вища школа керівника медзакладу: як навчатися

В Україні стартував п’ятий етап вакцинації від COVID-19: щеплюйте всіх охочих

 

«Ми отримуємо все більше вакцини проти COVID-19 та створюємо все більше пунктів, центрів, мобільних бригад з імунізації. Це дає змогу відкрити вакцинацію для всіх охочих та захистити якомога більше людей від коронавірусної хвороби, зокрема від нового штаму «Дельта», який вже дістався до України. Водночас у пунктах та центрах вакцинації першочергово щеплюватимуть літніх людей, людей з хронічними хворобами та інші вразливі групи населення», — зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Серед пріоритетних груп залишаються також:

  • медики
  • освітяни
  • соціальні працівники
  • військові, які контактують з великою кількістю людей

Працівників сфери охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, військовослужбовців, працівників структур державної безпеки та структур, які забезпечують роботу держави, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування усіх рівнів, а також організовані колективи з понад 50 охочими щепитися вакцинують мобільні бригади за місцем їхньої роботи. Також мобільну бригаду можуть викликати люди, які не можуть самостійно пересуватися.

Щеплення здійснюють вакцинами:

  • Comirnaty/Pfizer-BioNTech
  • CoronaVac/Sinovac Biotech
  • AstraZeneca (Covishield, SKBio)
  • Moderna

За відкриття нових пунктів щеплень та центрів масової вакцинації відповідають місцеві органи влади. Загальну координацію вакцинальної кампанії від COVID-19 і планування роботи мобільних бригад здійснюють регіональні координатори з вакцинації.

Нагадаємо, раніше МОЗ унесло зміни до Дорожньої карти з впровадження вакцини від COVID-19.

За матеріалами сайту МОЗ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді