Нова хвиля COVID-19: як розрахувати запас ЗІЗ (методика від ЦГЗ)

UA RU
Керівник закладу охорони здоров’я забезпечує наявність і запас ЗІЗ та проводить навчання працівників щодо їх використання на робочих місцях. Скільки ЗІЗ знадобиться саме вашому закладу в період спалаху коронавірусної хвороби, підкаже методика від ЦГЗ

 

Як надавати допомогу пацієнтам з COVID-19: дайджест змін

 

Підготовка закладів охорони здоров’я до можливого підвищення захворюваності на COVID-19 в Україні триває. З огляду на це ЦГЗ нагадує про необхідність забезпечити працівників засобами індивідуального захисту (ЗІЗ).

ЦГЗ надав методику, як розрахувати запас ЗІЗ для нової хвилі COVID-19

 

«Відповідно до положень Мінімальних вимог безпеки й охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці, керівник закладу охорони здоров’я забезпечує наявність і запас ЗІЗ та проводить навчання працівників щодо їх використання на робочих місцях», — йдеться в повідомленні.

Додаток 7 до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)», затверджених наказом МОЗ від 28.03.2020 № 722, містить розрахунок необхідної для медичних працівників кількості ЗІЗ. Однак потрібно враховувати також місцеві особливості, як-от:

  • розташування будівель
  • наявні методи діагностики
  • рівень кваліфікації працівників тощо

Щоб ретельніше та детальніше розрахувати потребу, скористайтеся методикою від ЦГЗ.

«Наголошуємо, що лише комплексний підхід до заходів безпеки в закладах охорони здоров’я дасть змогу убезпечити працівників та пацієнтів від ризиків інфікування», — підсумували в ЦГЗ.

Нагадаємо, раніше ВООЗ застерігала про початок третьої хвилі пандемії COVID-19 у світі.

За матеріалами сайту ЦГЗ

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді