В НСЗУ розповіли, що понад 3 тисячі закладів охорони здоров’я будуть надавати медичні послуги за ПМГ

UA RU
НСЗУ уклала договори за новою програмою медичних гарантій із понад 3000 закладів охорони здоров’я. Про те, скільки закладів надаватимуть послуги за різними пакетами, зокрема новими, розповів тимчасовий виконувач обов’язків голови НСЗУ Андрій Віленський

Як організувати протиепідемічний режим в умовах пандемії COVID-19

Із 1 квітня 2021 року стартувала оновлена програма медичних гарантій. За нею працюватимуть понад 3000 закладів охорони здоров’я. У більшості регіонів заклади подали пропозиції та підписали договір на всі пакети медичних послуг. Отже, весь комплекс медичної допомога буде доступним громадянам в усіх областях нашої країни, підкреслив очільник НСЗУ.

В НСЗУ розповіли, скільки закладів надаватимуть медичні послуги за програмою медгарантій: оцініть конкуренцію

Первинну медичну допомогу за договором з НСЗУ надаватимуть 1848 закладів. Це на 150 більше, ніж торік. Серед них — 193 приватні та 477 лікарів-ФОП. За кількістю закладів лідирують:

  • 154 — Львівська обл.
  • 136 — Дніпропетровська обл.
  • 133 — Одеська обл.

Найбільше приватних надавачів первинної медичної допомоги та лікарів-ФОП у Одеській області — 62, Дніпропетровській — 60 та Львівській — 52.

Спеціалізовану медичну допомогу за програмою медичних гарантій надаватимуть 1886 закладів. Це на 200 більше, ніж торік. Із них 83 приватні заклади та 16 лікарів-ФОП. За кількістю закладів лідирують:

  • 167 — Дніпропетровська обл.
  • 140 — Харківська обл.
  • 102 — Донецька обл.

Найбільше приватних закладів, які працюють за договором з НСЗУ, у Дніпропетровській області — 14. По 9 закладів на Донеччині та в Києві. Найбільше договорів приватні заклади уклали на надання пріоритетних амбулаторних послуг з раннього виявлення онкології.

✅✅✅ Паліативна допомога: три зміни з нового наказу МОЗ

На новий пакет «Ведення вагітності в амбулаторних умовах» договір підписали 589 закладів, зокрема 4 приватних. Найбільше їх у Львівській області — 46.

Ще один новий пакет 2021 року — «Супровід та лікування та дорослих та дітей з туберкульозом на первинному рівні медичної допомоги». Договір за цим напрямом уклали 434 заклади. Серед них 5 приватних закладів та 5 лікарів-ФОП.

«Один з таких лікарів-ФОП працює у селищі міського типу Черняхів, що на Житомирщині. Тобто пацієнти у цьому селищі зможуть лікуватися амбулаторно у свого сімейного лікаря за місцем проживання», — наголосив Андрій Віленський.

Лікувати пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями зголосилися 59 медзакладів. Серед них один приватний у місті Кропивницький.

Медичну допомогу при інсульті надаватимуть у цьому році 232 заклади. Найбільше договорів на цей пакет підписали медичні заклади Івано-Франківської, Донецької та Хмельницької областей — по 14. Лікуватиме інсульт за Програмою медичних гарантій і один приватний заклад в Одесі.

Договір на лікування інфарктів мають 66 закладів. Серед них 2 приватні. Обидва в Одесі. Найбільше договорів на цю послугу, як і торік, підписали у Дніпропетровській області — 6 закладів.

771 заклад підписав договір на пріоритетні амбулаторні послуги з ранньої діагностики онкології. Найбільше таких у Дніпропетровській області — 76. Серед загальної кількості закладів, де можна буде пройти ранню діагностику онкології, є 45 приватних та 8 лікарів-ФОП.

Нагадаємо, за І квартал заклади охорони здоров’я отримали від НСЗУ понад 34 млрд грн.

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

 

В НСЗУ розповіли, скільки закладів надаватимуть медичні послуги за програмою медгарантій: оцініть конкуренцію
Анна Леусголовний редактор журналу «Управління закладом охорони здоров’я»
ПОРЯДОК РЕАЛІЗАЦІЇ ПМГ: ✅ Зміни від 29.03.2021 ✅ Терміни, на які звернути увагу ✅ Принципи співпраці з НСЗУ ✅ Важлива роль класифікаторів ✅ Тарифи на пакети медпослуг

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62475

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді