Денис Шмигаль розповів про плани розвитку екстреної медицини в Україні на найближчі 2-3 роки

UA RU
Видатки на екстрену медичну допомогу значно зросли, тож незабаром вона буде забезпечена всім необхідним. Про це під час «Години запитань до Уряду» із трибуни ВРУ заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

 

Хто оплачує навчальні заходи для лікарів

Прем’єр-міністр прозвітував перед парламентом, як КМУ протидіє поширенню коронавірусної хвороби. Зокрема, він зауважив, що на 2021 рік у держбюджеті передбачено 14 млрд грн на екстрену медицину, тоді як 2019- го на неї було виділено 6 млрд грн. За словами Дениса Шмигаля, це відчутна різниця у сумах.

Шмигаль: «За 2—3 роки в Україні може бути достойна та забезпечена всім необхідним екстрена медицина»

«Ця різниця — це значно збільшені виплати медикам, це сотні нових автомобілів, це відремонтовані приймальні відділення, це нове якісне обладнання. З тим рівнем збільшення бюджету, який ми запровадили, за 2—3 роки в Україні може бути достойна та забезпечена всім необхідним екстрена медицина», — передбачив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також розповів про покращення спроможності медичної системи. За його словами, майже 4 млрд грн спрямовано на субвенцію місцевим бюджетам для підтримки регіональних закладів охорони здоров’я.

«Понад 10 млрд грн спрямовано на централізоване забезпечення хворих дороговартісними лікарськими засобами та медичними виробами, зокрема закупівлю наборів для проведення ПЛР-досліджень. Більш ніж 3 млрд грн виділено на програму «Громадське здоров’я та заходи боротьби з епідеміями», де передбачені кошти й на доплати, і на тестування», — зауважив Денис Шмигаль.

Крім того, глава Уряду відзначив, що від початку року НСЗУ вже виплатила лікарням майже 7 млрд грн для боротьби з коронавірусною хворобою.

Нагадаємо, раніше ВРУ призначила Віктора Ляшка новим міністром охорони здоров’я.

За матеріалами Урядового порталу

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62475

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді