Новим міністром охорони здоров'я став Віктор Ляшко

UA RU
20 травня народні депутати України обрали нового міністра охорони здоров’я. Ним став колишній перший заступник Максима Степанова, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко

Наказ про створення медичної команди з вакцинації

За кандидатуру Віктора Ляшка депутати віддали 262 голоси. Опозиційні партії його не підтримали.

ВРУ призначила Віктора Ляшка новим міністром охорони здоров’я

Після рішення ВРУ новий міністр склав присягу. Зокрема, пообіцяв якнайшвидше закінчити вакцинацію від коронавірусу. Запевнив, що всі охочі зможуть вакцинуватися до кінця 2021 року. При цьому уточнив, що до осені буде провакциновано всього лише 5 млн осіб.

Новий міністр за освітою лікар, 2003 року закінчив Національний медичний університет ім. О. О. Богомольця. Згодом здобув кваліфікацію магістра державного управління у сфері охорони здоров’я.

Працював у системі державної санітарно-епідеміологічної служби Київської області, був директором Держсанепідслужби України. Очолював громадську організацію «Інфекційний контроль в Україні». Деякий час був консультантом з питань громадського здоров’я проєкту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії» та експертом з питань громадського здоров’я в «Реанімаційному пакеті реформ».

Із лютого 2018 року по липень 2019-го працював на посаді першого заступника генерального директора «Центру громадського здоров’я» МОЗ України.

Віктор Ляшко став 22-м міністром охорони здоров’я України та вже четвертим очільником МОЗ від початку пандемії коронавірусу.

Передісторія. 18 травня ВРУ відправила у відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Подання про його звільнення подав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Уточнив, що зробив це через зрив кампанії з вакцинації проти коронавірусу.

Фракція «Слуга Народу» на позачерговому засіданні погодила кандидатуру головного санлікаря Віктора Ляшка на посаду нового очільника МОЗ, і Прем’єр подав її до ВРУ.

Нагадаємо, раніше Максим Степанов заявив, що залишає посаду з чистим серцем і сумлінням.

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62474

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді