Максим Степанов подякував медикам, волонтерам та команді МОЗ за спільну роботу

UA RU
Максим Степанов заявив, що йде з посади міністра охорони здоров’я України з чистим сумлінням, і сподівається, що розпочаті під його керівництвом проєкти не вдасться знищити наступникам

 

Як нараховувати коронавірусні доплати у 2021 році

Екс-міністр наголосив, що не отримав підтримки в сесійній залі, але отримав набагато більше — підтримку тисяч лікарів і простих людей по всій країні.

Степанов: «Я залишаю посаду з чистим серцем і сумлінням»

Що треба знати про запровадження електронного реєстру лікарняних

 

«Я залишаю посаду з чистим серцем і сумлінням. Ми з мінімальними втратами подолали третю хвилю пандемії, уклали контракти на 42 млн доз вакцин, відбудовували медичну галузь у кризових умовах фактично з нуля, майже завершили розробку сертифікатів вакцинації, запустили трансплантацію та багато інших проєктів. Все це вже не вдасться знищити, сподіваюсь», — підкреслив Максим Степанов.

Степанов подякував медикам, волонтерам, команді МОЗ та всім, хто боровся з тяжкими наслідками пандемії та робив свій вклад у здоров’я нації. Також висловив вдячність за підтримку однодумцям, які виступали проти його звільнення і, зокрема, Президенту Володимиру Зеленському за підтримку і довіру протягом усього року.

«Це був важкий рік і тернистий шлях. Завершення одного етапу означає початок іншого. Працювати на користь держави та її людей», — додав Максим Степанов.

Передісторія. 18 травня ВРУ відправила у відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова, міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка і міністра інфраструктури Владислава Криклія. Фракція «Слуга народу» пропонує призначити міністром охорони здоров’я головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Максим Степанов очолив МОЗ 30 березня 2020 року. Його звільнення Прем’єр-міністр Денис Шмигаль мотивував провалом вакцинальної кампанії проти COVID-19.

Нагадаємо, раніше МОЗ позичило у Світового банку $90 млн на боротьбу з пандемією.

 За матеріалами фейсбук-сторінки Максима Степанова

 

 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62474

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді