Вакцинація дітей буде важливим індикатором оцінки роботи первинки: зміни з 1 вересня

UA RU
У 2021 році роботу закладів первинної медичної допомоги оцінюватимуть за індикаторами якості. Вони стосуються досягнення необхідного рівня вакцинації дітей. Із 1 вересня за результатами оцінки заклади зможуть отримати додаткові кошти. Про це під час щоденного пресбрифінгу заявив тимчасовий виконувач обов’язків голови НСЗУ Андрій Віленський

Хто і як реалізуватиме кампанію з вакцинації від COVID-19

У 2021 році на первинці запровадять індикатори якості, анонсував очільник НСЗУ. За ними оцінюватимуть, чи досягнув заклад необхідного рівня вакцинації дітей відповідно до календаря щеплень.

Із 1 вересня — доплати: Первинку оцінюватимуть за індикаторами якості щодо вакцинації дітей

✅✅✅ Як робити щеплення без помилок

«На першому етапі запровадження такого механізму було обрано індикатор, за яким оцінюватиметься досягнення цільового показника щеплення першою дозою вакцини КПК дітей до 6 років», — розповів Андрій Віленський.

За словами очільника НСЗУ, оцінюватимуть, чи досягнув заклад індикаторів рівня вакцинації, раз на три місяці. Якщо так — закладу доплатять.

«Оплата за результатами здійснення такої оцінки розпочинається з 1 вересня 2021 року. На доплату за індикаторами якості у бюджеті Програми медичних гарантій передбачено 0,5 млрд грн», — додав Андрій Віленський.

Нагадаємо, медпрацівники, які вакцинують проти COVID-19, отримають безплатний доступ до інтернету.

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді