Деякі ЗОЗ досі не отримали гроші за договорами з НСЗУ: роз'яснення

UA RU
Більшість закладів охорони здоров’я уже отримали кошти за Програмою медичних гарантій за березень і частково за квітень. Однак екстрену медичну допомогу та послуги з пріоритетних пакетів НСЗУ оплатить пізніше. Про причини затримки під час пресбрифінгу розповів тимчасовий виконувач обов’язків голови НСЗУ Андрій Віленський

Як працювати за договором з НСЗУ у 2021 році

НСЗУ відзвітувала про оплату коштів за договорами. Так, надавачі екстреної медичної допомоги отримали доплату за лютий та повністю виплати за березень. Загалом 25 центрів екстреної допомоги отримали виплати на суму 1,25 млрд грн.

В НСЗУ пояснили, чому деякі заклади досі не отримали кошти за договорами

✅✅✅ Страхування медичних працівників від COVID-19

«Наступний транш оплати заклади отримають у травні — після того, як НСЗУ отримає дані від МОЗ про кількість зареєстрованих випадків пацієнтів з коронавірусом, яким надавали допомогу», — попередив Андрій Віленський.

1662 надавачі первинної медичної допомоги отримали 1 млрд 655 млн грн за березень. У квітні оплату вже отримали 1258 надавачів первинної допомоги на суму 1 млрд 313 млн грн.

1075 закладів за березень отримали понад 93 млн грн за реімбурсацію ліків. Тепер НСЗУ починає оплати за першу половину квітня.

За лікування пацієнтів із COVID-19 у стаціонарі у березні НСЗУ виплатила 1 млрд 993 млн грн. Кошти отримали 503 спеціалізовані лікарні.

1583 надавачі спеціалізованої допомоги за пакетами послуг, які передбачають оплату за глобальним бюджетом, отримали 4 млрд 366 млн грн.

«Відсьогодні ми також починаємо оплати за пріоритетними пакетами послуг, які заклади надали у березні. Адже оплата за цими напрямами здійснюється після закінчення звітного місяця і за фактично надані послуги», — пояснив Андрій Віленський.

За пакетом перехідного фінансування у березні 1569 надавачів послуг отримали 1,5 млрд грн.

Також НСЗУ починає формувати нові договори за Програмою медичних гарантій — 2021 для спеціалізованих медзакладів.

Нагадаємо, раніше Андрій Віленський заявив: заклад спочатку має надати послуги згідно з договором із НСЗУ, а вже потім піднімати зарплати.

За матеріалами фейсбук-сторінки НСЗУ

В НСЗУ пояснили, чому деякі заклади досі не отримали кошти за договорами
ВИЩА ШКОЛА ГОЛОВНОЇ МЕДСЕСТРИОсвойте уроки, складіть підсумковий тест та отримайте СЕРТИФІКАТ про підвищення кваліфікації
Ця програма буде корисною не лише головній та старшій медсестрі, а всім працівникам ЗОЗ. Коли ви пройдете програму до кінця, то знатимете, у яких випадках закон на вашому боці, і впевнено почуватиметеся під час догляду пацієнтів, спілкування з керівником, перевірок державних органів та в будь-якій іншій робочій ситуації

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62478

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді