Уряд скасував низку санітарних норм часів СРСР

Кабінет Міністрів України визнав такими, що втратили силу, і такими, що не застосовуються на території України, акти санітарного законодавства, видані центральними органами виконавчої влади Української РСР, а також центральними органами виконавчої влади СРСР.

Це закріплено розпорядженням «Про визнання такими, що втратили чинність, та такими, що не застосовуються на території України, актів санітарного законодавства» від 20.01.2016 № 94-р, що було оприлюднене на сайті уряду.

Згідно з текстом документа, визнані такими, що втратили силу, санітарні, санітарно-гігієнічні, санітарно-протиепідемічні, санітарно-епідеміологічні, протиепідемічні, гігієнічні правила і норми, державні санітарно-епідеміологічні нормативи і санітарні регламенти.

Розпорядження набирає чинності з 1 січня 2017 року.

Виконуючий обов’язки голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав ПРОТАС повідомив, що цим розпорядженням скасовуються санітарні норми СРСР, які були прийняті до 1991 року: «Система санітарного нормування була вкрай зарегульована, і велика частина актів колишнього СРСР на сьогодні є неактуальною і непотрібною».

У якості прикладів він навів акти, які регламентували порядок видачі мила для шахтарів, видані ще в 1923 році, санітарні вимоги до колгоспних ринків, санітарні вимоги до громадських вбиралень окремо в містах та окремо в сільській місцевості.

Разом з тим, за його словами, велика частина санітарних актів, які необхідні для захисту здоров'я населення, в даний час продовжують діяти.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді