На Житомирщині розпочався місячник боротьби з туберкульозом

Цього тижня, з вівторка, на Житомирщині стартував місячник боротьби з туберкульозом. Гасло заходу: «Об’єднуймось, щоб покласти край туберкульозу». Основна мета проведення — активізація діяльності щодо запобігання виникненню і поширенню захворювання на туберкульоз, пропаганда здорового способу життя та підвищення інформованості населення про симптоми, особливості лікування та профілактики туберкульозу.

Місячник проходить за сприяння Управління охорони здоров’я Житомирської ОДА та обласного протитуберкульозного диспансеру.

Головний лікар обласного протитуберкульозного диспанеру Віталій ДІДИК закликав жителів області протягом місяця пройти флюорографічне обстеження в поліклінічних відділеннях закладів охорони здоров’я області і отримати консультації лікарів. Планується охопити профілактичними флюорографічними оглядами близько 50 тисяч жителів області.

Особлива увага приділятиметься обстеженню осіб, віднесених до соціальної групи ризику. До них відносяться:

  • особи з асоціальним способом життя;
  • внутрішньо переміщені особи;
  • особи, які перебувають або звільнилися з пенітенціарних установ;
  • люди з алкогольною або наркотичною залежністю;
  • громадяни без певного місця проживання;
  • ВІЛ-інфіковані;
  • безробітні;
  • члени малозабезпечених сімей.

Також в рамках програми місячника відбудеться навчання медичних працівників з питань виявлення, лікування та профілактики туберкульозу.

Серед молоді заплановано проведення тематичних круглих столів, уроків здоров’я, відеопоказів, конкурсів плакатів, малюнків та творів.

Підсумки місячника будуть підведені 24 березня 2016 року в рамках Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді