КМУ продовжив страхові виплати медпрацівникам, які постраждали від COVID-19, та членам їх сімей

Право на страхові виплати мають медпрацівники, яким установили інвалідність через інфікування коронавірусом під час виконання професійних обов’язків, а також члени сімей тих медпрацівників, які через це померли

⚡ Як оплачувати працівникам лікарняний у зв’язку із самоізоляцією

27 січня КМУ постановою № 48 уніс зміни до Порядку використання фінансової допомоги Фондом соціального страхування України для проведення страхових виплат у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого постановою від 17.06.2020 № 498.

✅✅✅ Медичні висновки про народження дитини: коли і як заповнювати

КМУ продовжив страхові виплати медпрацівникам, які постраждали від COVID-19, та членам їх сімей

Це рішення забезпечить право медичних працівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я та членів їх сімей на страхові виплати у 2021 році. Ідеться про тяжкі наслідки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, під час виконання професійних обов’язків.

Якщо захворювання медпрацівника спричинить інвалідність та ступінь втрати працездатності, він отримає одноразову страхову виплату у розмірі не меншому від 300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Право на разову страхову виплату матимуть і члени сімей медиків, смерть яких настала через інфікування коронавірусною хворобою. Розмір виплати кратний 750 прожитковим мінімумам для працездатних осіб.

Нагадаємо, раніше Віктор Ляшко заявляв, що сім’ї померлих від коронавірусу медиків отримають відшкодування за спрощеною процедурою.

За матеріалами сайту КМУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів (ІІ група)

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
65748

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді