«Реальна статистика занижена»: МОЗ хоче по-новому розслідувати епідемії та спалахи інфекційних хвороб

На громадське обговорення МОЗ винесло проєкт наказу «Про затвердження Порядку проведення епідеміологічного обстеження (розслідування) епідемій та спалахів інфекційних хвороб»

Пацієнт з COVID-19 у медзакладі. Що робити? ⏩ ТЕСТ

Новий Порядок має упорядкувати епідеміологічне обстеження осередків інфекційних захворювань, щоб захистити населення від ризику заразитися інфекційними хворобами, а також запобігти їх подальшому поширенню за межі територій, де була зареєстрована інфекційна хвороба.

✅✅✅ Як вести реєстр медичних висновків в ЕСОЗ

«Реальна статистика занижена»: МОЗ хоче по-новому розслідувати епідемії та спалахи інфекційних хвороб

▼▼▼ Скачайте зразок в журналі «Довідник головної медичної сестри »

Нинішня система епідеміологічних розслідувань інфекційних хвороб в Україні не дає очікуваних результатів, пишуть у МОЗ. Це впливає на рівень захворюваності інфекційним хворобами.

«Реальний рівень інфекційної захворюваності значно перевищує дані офіційної статистики Міністерства охорони здоров’я України. Заниження статистичних даних є реальною проблемою, а якість даних загалом є недостатньою, що погіршує спроможності країни у виявленні хвороб та вжитті заходів у разі епідемічних спалахів», — йдеться у пояснювальній записці до проєкту документа.

Дія нового Порядку поширюватиметься на заклади охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкованості, фізичних осіб — підприємців, які одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, та територіальні органи Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, раніше МОЗ пропонувало залучити до епіднагляду за туберкульозом сімейних лікарів.

За матеріалами сайту МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
5615

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
123729

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді