«Реальна статистика занижена»: МОЗ хоче по-новому розслідувати епідемії та спалахи інфекційних хвороб

На громадське обговорення МОЗ винесло проєкт наказу «Про затвердження Порядку проведення епідеміологічного обстеження (розслідування) епідемій та спалахів інфекційних хвороб»

Пацієнт з COVID-19 у медзакладі. Що робити? ⏩ ТЕСТ

Новий Порядок має упорядкувати епідеміологічне обстеження осередків інфекційних захворювань, щоб захистити населення від ризику заразитися інфекційними хворобами, а також запобігти їх подальшому поширенню за межі територій, де була зареєстрована інфекційна хвороба.

✅✅✅ Як вести реєстр медичних висновків в ЕСОЗ

«Реальна статистика занижена»: МОЗ хоче по-новому розслідувати епідемії та спалахи інфекційних хвороб

▼▼▼ Скачайте зразок в журналі «Довідник головної медичної сестри »

Нинішня система епідеміологічних розслідувань інфекційних хвороб в Україні не дає очікуваних результатів, пишуть у МОЗ. Це впливає на рівень захворюваності інфекційним хворобами.

«Реальний рівень інфекційної захворюваності значно перевищує дані офіційної статистики Міністерства охорони здоров’я України. Заниження статистичних даних є реальною проблемою, а якість даних загалом є недостатньою, що погіршує спроможності країни у виявленні хвороб та вжитті заходів у разі епідемічних спалахів», — йдеться у пояснювальній записці до проєкту документа.

Дія нового Порядку поширюватиметься на заклади охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкованості, фізичних осіб — підприємців, які одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, та територіальні органи Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, раніше МОЗ пропонувало залучити до епіднагляду за туберкульозом сімейних лікарів.

За матеріалами сайту МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
4880

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
115538

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
11456

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді