Обладнання для перевірки якості питної води вже надійшло до Донецької та Луганської областей

У якості гуманітарної допомоги Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) Державній санітарно-епідеміологічній службі України було передано обладнання та реагенти для експрес-контролю якості питної води у Донецькій та Луганській областях

У якості гуманітарної допомоги Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) Державній санітарно-епідеміологічній службі України було передано обладнання та реагенти для експрес-контролю якості питної води у Донецькій та Луганській областях. Обсягів гуманітарної допомоги вистачить на 800 аналізів питної води, що постачається у домівки більше 600 тисяч мешканців територій регіону, підконтрольних Уряду України.

Обладнання було офіційно передане 12 серпня 2015 року у місті Краматорськ для Донецького обласного лабораторного центру та у місті Сєвєродонецьк — для Луганського.

Святослав ПРОТАС, очільник Держсанепідслужби України зазначив: «Сьогоднішня подія надзвичайно важлива для жителів регіону. Обладнання та тестові набори, які сьогодні отримують наші лабораторії, дозволять Держсанепідслужбі контролювати безпеку питної води за мікробіологічними показниками у Донецькій та Луганській областях. А це у свою чергу дозволить знизити ризик вживання зараженої води та попередити спалахи інфекційних захворювань. Ми вдячні ЮНІСЕФ за надану гуманітарну допомогу».

Фатіма ЯНДІЄВА, керівник офісу ЮНІСЕФ у Краматорську: «Безпечна питна вода є запорукою здоров’я дітей та дорослих, особливо в умовах конфлікту який триває на сході України. Забезпечення питною водою та гідними санітарними умовами людей, що постраждали під час конфлікту, є одним із пріоритетних напрямів гуманітарної допомоги ЮНІСЕФ на сході України. Ми і надалі будемо робити все можливе для надання допомоги тим, хто її потребує».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді