КМУ підвищив капітаційну ставку для сімейних лікарів

Уряд за ініціативою МОЗ змінив капітаційну ставку для сімейних лікарів. Тепер вона становитиме 651,60 грн на рік. Про це під час щоденного брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

Три доплати за лікування ковіду: кому і скільки

За словами міністра, 29 жовтня КМУ ухвалив постанову, якою вніс зміни до Програми медичних гарантій. Зокрема, підвищив виплати сімейним лікарям за укладену декларацію з пацієнтом із 600,48 грн до 651,60 грн на рік. Тож річна виплата зросла на більш ніж 51 грн.

✅✅✅ Тарифні розряди та посадові оклади медичних працівників: ЄТС з 1 вересня 2020 року

КМУ підвищив капітаційну ставку для сімейних лікарів

«Вчора на уряді було прийнято достатньо важливу постанову Кабінету міністрів. Ця постанова Кабінету міністрів стосується внесення змін до Програми медичних гарантій. Що це таке і чого саме вона стосується. Ми вчора збільшили капітаційну ставку для сімейних лікарів. Ми так боролися за це підвищення… Раніше вона становила 600 грн 48 коп, а зараз вона буде складати 651 грн 60 коп. Тобто, збільшена на 51 грн», — повідомив Максим Степанов.

Також міністр розповів, як підвищена капітаційна ставка вплине на самих сімейних лікарів.

«Якщо сімейний лікар має, наприклад, 1800 декларацій, які укладені в нього з пацієнтами, з громадянами, то він буде отримувати додатково близько 7500—7650 грн, якщо говорити чітко. У нас сімейні лікарі на сьогоднішній день отримують дуже велике навантаження, тому що зростає кількість хворих на COVID-19. Для нас дуже важлива їх зібрана робота, щоб вони витримали це навантаження», — додав Максим Степанов.

Нагадаємо, раніше учені дослідили, від яких хвороб помирає найбільше українців.

За матеріалами фейсбук-сторінки МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді