КМУ розширив перелік лікарів, які можуть лікувати хворих на COVID-19

Уряд розширив перелік лікарських спеціальностей, яких заклади охорони здоров’я можуть залучати до лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою. Про це під час щоденного брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

Три доплати за лікування ковіду: кому і скільки

За словами міністра, 29 жовтня КМУ ухвалив постанову, якою вніс зміни до Програми медичних гарантій. Зокрема, додав нові лікарські спеціальності до переліку тих, що можуть працювати з хворими на COVID-19.

КМУ розширив перелік лікарів, які можуть лікувати хворих на COVID-19

✅✅✅ Оновлений клінічний маршрут пацієнта з COVID-19

«Було внесено ряд додаткових змін. Чого саме вони стосуються. Це розширення переліку лікарських спеціальностей, які можуть брати участь в лікуванні хворих на COVID-19. Так звані бригади, які формуються в кожній лікарні для лікування хворих на COVID-19. Ми максимально дали можливість лікарням збільшувати цю кількість лікарів. У тому числі не тільки лікарі-анестезіологи, або лікарі-інфекціоністи. Це можуть бути лікарі інших спеціальностей», — сказав Максим Степанов.

Міністр зазначив, що таке рішення КМУ прийняв з огляду на зростання кількості госпіталізованих пацієнтів з COVID-19.

Нагадаємо, раніше Максим Степанов заявляв, що усі медики, що працюють із COVID-19, забезпечені ЗІЗ, і ніхто не купує їх за власний кошт.

За матеріалами фейсбук-сторінки МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді