Декларацію для немовляти можна підписати на основі медичного висновку про народження

Новий електронний документ — медичний висновок — може прискорити підписання декларації з педіатром чи сімейним лікарем. Адже дані про дитину за бажання батьків уже будуть у Реєстрі пацієнтів

Платні послуги в КНП: лайфхаки

Медичний висновок прийшов на заміну паперовому медичному свідоцтву (форма 103/о). Цей електронний документ формує лікар у пологовому будинку. Пологові будинки, у яких поки що немає технічної можливості, можуть як і раніше видавати форму 103/о.

Декларацію для немовляти можна підписати на основі медичного висновку про народження

✅✅✅ Що думаєте про це? Напишіть під постом на сторінці «Медична справа» у Facebook

Медичний висновок містить відомості про дитину та підтверджує її народження. Номер документа містить 16 латинських літер та цифр і має формат ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ. Номер надійде матері дитини у смс-повідомленні. Також лікар може видати інформаційну довідку з номером висновку.

За наявності медичного висновку батьки дитини можуть отримати послугу єМалятко. Вона дає змогу лише за однією заявою отримати від різних державних установ до 10 послуг:

  • державну реєстрацію народження
  • визначення походження дитини
  • реєстрацію місця проживання
  • призначення допомоги та інші

Батьки дитини можуть додатково замовити послугу з внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів. Це роблять на основі медичного висновку.

Коли батьки оберуть для дитини педіатра або сімейного лікаря, дані про малюка вже будуть в електронній системі. Це дасть змогу швидше підписати декларацію. Також лікар одразу бачитиме інформацію про здоров’я дитини.

За даними НСЗУ, станом на 20 жовтня в електронній системі охорони здоров’я вже зареєстровано 4000 медичних висновків про народження.

За матеріалами фейсбук-сторінок НСЗУ та єМалятко

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді