МОЗ має план дій на випадок 6000 хворих на COVID-19 за добу

У МОЗ знають, що робити, якщо кількість хворих на ковід зросте до 6000 і більше за добу. Однак щоб цей план дій запрацював, медпрацівники мають якісно надавати медичну допомогу, а населення — дотримуватися встановлених правил

SARS-CoV-2: Карта контролю для керівника

На стаціонарному лікуванні перебуває більше ніж 22 тис. пацієнтів з коронавірусом. Максим Степанов пояснив, що розповідає це не для того, щоб залякати людей.

✅✅✅ Чи й справді міністр не залякує? Що думаєте? Напишіть під постом на сторінці «Медична справа» у Facebook

МОЗ має план дій на випадок 6000 хворих на COVID-19 за добу

▼▼▼ Скачайте зразок в журналі «Довідник головної медичної сестри»

«Я це говорю не для того, щоб був відповідний страх. Хочу, щоб всі ми знали, в якій реальності ми живемо, що у нас відбувається, і що далі нам робити. Зрозуміло, що у Міністерства охорони здоров’я є чіткий план, і чітке розуміння, що робити, що ми робимо далі. Що ми робимо при 6000, що ми робимо далі. У який спосіб ми будемо надавати медичну допомогу. Але ще раз хочу підкреслити: цей план, можлива реалізація його тільки коли має він дві складових — надання медичної допомоги, і виконання правил. Це зараз дуже необхідно», — наголосив міністр.

Кількість місць, передбачених у закладах охорони здоров’я для лікування хворих на коронавірус, — 52 000. Більше МОЗ не може виділити, каже Максим Степанов, тому що ці ліжка потрібні для людей з іншими захворюваннями. Зокрема, для пацієнтів з інфарктами, інсультами, онкологічними захворюваннями та тих, хто потребує операційних втручань.

Станом на 16 жовтня в Україні 287 231 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, із них 5408 летальних, 121 919 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 5992 нових випадки — новий рекорд. Загалом проведено 2 729 496 тестувань методом ПЛР. За добу одужало 2269 пацієнтів.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявляв, що попри рекорд із захворюваності на COVID-19 Україна не може ввести локдаун.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
4884

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
115550

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8655

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
11459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді