Які карантинні обмеження діятимуть до кінця 2020 року

На минулому тижні КМУ ухвалив рішення продовжити карантин до 31 грудня 2020 року

Як дезінфікувати поверхні для профілактики COVID-19

За словами очільника МОЗ, урядовці внесли зміни до відповідних індикаторів та критеріїв щодо умов карантину.

1. Удвічі збільшили цільові показники охоплення тестуванням. Раніше це було 24 на 100 тисяч населення за 7 днів. Зараз — до 48 на 100 тисяч населення. Це пов'язано з тим, що МОЗ постійно збільшує кількість тестувань.

2. Внесли додаткові зміни до критеріїв відповідності «червоному» рівню епідемічної небезпеки. За новими правилами, райони можуть потрапити на «червоний рівень» за показником інцидентності. Це показник щодо захворюваності на 100 тисяч населення за останні 14 днів. Його також змінили, наразі він встановлений на рівні 320 на 100 тисяч населення.

3. Посилили протиепідемічні заходи на різних рівнях адаптивного карантину. Насамперед ввели обмеження щодо роботи ресторанів та інших закладів громадського харчування після 22:00. Це правило діятиме на всіх рівнях епіднебезпеки. Також ввели обмеження щодо проведення масових заходів.

Уряд продовжив карантин до кінця 2020 року

Максим Степанов зазначив, що саме масові заходи є одним із головних чинників поширення хвороби. Чимало прикладів, коли саме після масових заходів фіксуємо різке зростання кількості хворих у місті чи районі. Тому уряд ввів обмеження щодо максимальної кількості осіб, які можуть збиратися на захід:

  • для «зеленого» рівня — не більше 50 осіб
  • для «жовтого» рівня — 30 осіб
  • для «помаранчевого» — 20 осіб

Ввели заборону щодо відвідування глядачами спортивних заходів, окрім міжнародних змагань. Рішення про їх проведення прийматимуть в окремому порядку.

Також на засіданні КМУ прийняв рішення, що розмежовує відповідальність щодо забезпечення контролю за виконанням карантинних норм:

  • посилення контролю з дотримання самоізоляції відбуватиметься із залученням Нацполіції
  • контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у сфері обслуговування (робота ринків, ресторанів, інших громадських місць) — за Держспоживслужбою
  • контроль за правилами перевезення та виділенням додаткового транспорту — за органами місцевого самоврядування

NB! Органи місцевого самоврядування будуть присутні на всіх рівнях контролю.

Додатково усім школам рекомендовано провести канікули з 15 по 30 жовтня, з подальшим переходом на дистанційне навчання. Іншим закладам освіти рекомендовано перейти на дистанційне навчання якнайшвидше. Роботодавцям запропоновано організувати позмінну роботу, а за можливості — забезпечити дистанційну роботу зі збереженням рівня заробітної плати.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гепатит С: профілактика зараження на робочому місці

28 липня відзначатимуть Усесвітній день боротьби з гепатитом. З’ясуйте, як організувати профілактику гепатиту С на робочому місці та вберегтися від зараження у разі контакту з інфікованим матеріалом
4881

Класифікація медичних відходів

З'ясуйте, до якої категорії належать медичні відходи. Дотримуйте вимог чинного законодавства та убезпечте заклад від поширення інфекцій, а себе — від відповідальності
115539

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру: скачати СОП

Як дотримати протиепідемічних заходів і запобігти поширенню особливо небезпечної інфекціїї в ЗОЗ. Скачайте зразок оформлення СОП «Протиепідемічні заходи в разі виявлення пацієнта з підозрою на холеру»
11457

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді