Вакцини від дифтерії, правця та кору можуть виготовляти українські виробники, — Степанов

Українські компанії мають необхідні потужності, щоб виробляти власні вакцини проти дифтерії, правця, кору та інших хвороб. Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов

Зміни в медичному законодавстві за вересень

Україна має налагодити власне виробництво вакцин, переконаний міністр, хоч це й не можна зробити швидко.

Вакцини від дифтерії, правця та кору можуть виготовляти українські виробники, — Степанов

✅ ✅ ✅ Хочете висловитись щодо цього? Поділіться думкою під постом на сторінці "Медична справа" у Facebook!

«Наша країна повинна мати повністю своє забезпечення вакцинами. Це шлях не швидкий. Це неможливо зробити за пів року, але наші виробники готові до цього приступити. Принаймні три виробники, з якими ми розмовляли, які мають відповідні потужності. Я кажу про ті вакцини, якими ми користуємося постійно: проти дифтерії, правця, кору”, — повідомив Максим Степанов.

Міністр наголосив: від того, чи виготовлятиме Україна власні вакцини, залежить біобезпека населення.

«Як показує COVID-19, нам необхідно мати власне виробництво. Навіть якщо на першому етапі це буде дорожче», — додав він.

✅ ✅ ✅ Австралійські стандарти кодування для МКХ-10-АМ та АКМІ

Також Максим Степанов нагадав, що Україна долучилася до глобальної ініціативи COVAX. Вона створила альянс щодо доступу до вакцини проти коронавірусу різних країн світу.

«Ми займаємося цим 5 місяців, починаючи з травня. Нам підтвердили, що коли з’явиться вакцина від коронавірусу, ми можемо розраховувати на вісім мільйонів доз щодо цієї ініціативи. Паралельно МОЗ веде перемовини також з такими світовими компаніями, як Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sinovac», — розповів міністр.

Нагадаємо, щоб збільшити кількість вакцинованого населення, у МОЗ планують робити щеплення від грипу в аптеках.

Вакцини від дифтерії, правця та кору можуть виготовляти українські виробники, — Степанов
Юлія Ганжаредактор журналу «Управління закладом охорони здоров’я»
З лютого 2019 року проводити профілактичні щеплення можуть не лише заклади охорони здоров’я, а й лікарі первинки, які уклали договори з НСЗУ та провадять медичну практику як фізичні особи — підприємці. Кабінетів щеплень більше не існує. Відтепер вони називаються пунктами щеплень і мають працювати за новими вимогами. Також МОЗ оновило перелік форм медичної облікової документації, у якій лікар має робити записи щодо щеплень.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді