Відбулись тренінги ефективного консультування з питань вакцинації проти поліомієліту

Міністерством охорони здоров’я України спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) проведено тренінги для медичних працівників з ефективного консультування з питань вакцинації проти поліомієліту

Міністерством охорони здоров’я України спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) проведено тренінги для медичних працівників з ефективного консультування з питань вакцинації проти поліомієліту.

У тренінгах брали участь заступники директорів департаментів (начальників управлінь), які відповідають за питання охорони материнства і дитинства, головні позаштатні спеціалісти департаментів (управлінь) охорони здоров`я з педіатрії, дитячої імунології, епідеміології, а також представники Державної санітарно-епідеміологічної служби з усіх регіонів України.

Міністерство охорони здоров’я України отримало від міжнародного дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в якості гуманітарної допомоги 1,1 млн доз інактивованої вакцини проти поліомієліту(ІПВ) та 3,7 млн доз вакцини проти поліомієліту оральної, живої (ОПВ) виробництва Санофі Пастер, Франція. З цього приводу під час тренінгу було наголошено на важливості ефективного використання наданої вакцини для проведення як планових щеплень дітям, так і тим, що не отримали вакцинацію у попередні роки. Рівень охоплення щепленнями дітей проти поліомієліту є критично низьким у всіх регіонах України.

Учасники обговорили питання актуальності та поширеності поліомієліту у світі, стратегічний план ліквідації поліомієліту у світі та підтримання статусу України як країни вільної від поліомієліту. Детально розглянули особливості оральної та інактивованої вакцини, техніку введення вакцини, порядок її зберігання з дотриманням «холодового ланцюга», а також ефективного консультування батьків, медичних працівників, представників медіа та громадськості з питань вакцинації.

Здобуті знання дадуть можливість фахово, своєчасно та на усіх рівнях вжити необхідних заходів, пов’язаних з проведенням вакцинації проти поліомієліту в Україні, а також використати отриманий досвід в питаннях імунопрофілактики в подальшому.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді