Троє мешканців Харкова захворіли на лихоманку Денге

У Харкові зареєстровано три випадки лихоманки Денге у людей, які перебували на відпочинку у Таїланді. На відпочинку вони потерпали від численних укусів комарів

Не дуже вдалим видався відпочинок у Таїланді для трьох харків'ян. Троє чоловіків були гостями готелю «Бамбувілетгі» у місті Пхукет. Коли постраждалі звернулись по допомогу, українські медики з'ясували, що симптоми, схожі на лихоманку Денге, спостерігались ще в декількох відпочиваючих під час перебування у Таїланді.

Один з українських хворих відчув нездужання вже на відпочинку. Йому було проведена діагностика, але результат першого аналізу виявився негативним, пізніше був проведений другий аналіз, який підтвердив діагноз. Згодом, в Україні, за клінічними проявами аналогічний діагноз був поставлений ще двом потерпілим.

До Харкова мандрівники прибули приватним автобусом із Москви, до російської столиці — літаком — рейс 3766 Пхукет-Москва.

На щастя, всі троє переносять захворювання легко, один з пацієнтів вже виписаний із лікарні, двоє — перебувають у стаціонарі. У Харківській області збудника лихоманки, комара Aedes aegypti, не виявлено.

Специфічних заходів профілактики даного захворювання не існує, для запобігання укусам комарів застосовують репеленти та засоби механічного захисту: сітки на вікнах, одяг, що повністю закриває тіло.

Застерігаємо: одразу звертайтесь до лікаря при виникненні будь-яких симптомів інфекційних захворювань, особливо після відвідування екзотичних країн.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді