МОЗ планує збільшити витрати на лікування інфаркту міокарда в 2021 році

Відомство подало бюджетний запит, в якому базовий тариф на лікування гострого інфаркту міокарда становить 37 тис. грн

Максим Степанов, міністр охорони здоров'я, розповів, що інфаркт міокарда — це хвороба, яка займає перше місце зі смертності в Україні. Щоб кількість людей, які б одужували від цієї хвороби, збільшувалась, крім організаційних методів — введення стандартів та впровадження правильної маршрутизації пацієнта, потрібне фінансування. Тому на наступний рік базова ставка на лікування хвороби становитиме 37 028 грн.

37 тис. грн — це базова ставка, яка може змінюватися залежно від складності лікування конкретного випадку. Зважаючи на коефіцієнт складності, тариф може варіюватися від 33 807 до 39 657 грн.

МОЗ планує збільшити витрати на лікування інфаркту міокарда в 2021 році

Максим Степанов:

«Загалом на цей вид допомоги МОЗ подало бюджетний запит у розмірі 1,8 млрд грн. Для розрахунку ми проаналізували, як саме витрачають гроші наші лікарні при лікуванні хворих з цим діагнозом. Порівняли все це з нашими затвердженими стандартами, заклали у розрахунок всі медичні вироби, що необхідні при лікуванні цієї патології. А також заклали справедливі зарплати медичним працівникам. І саме таким чином ми вийшли на ті цифри, які подали до держбюджету».

Нагадаємо, що раніше МОЗ ініціювало збільшення заробітних плат медикам та подало відповідні пропозиції до проєкту Державного бюджету на наступний рік.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді