МОЗ перевірить, як лікарні забезпечені ліками для пацієнтів із COVID-19

Ідеться про позапланові перевірки медзакладів щодо забезпечення ліками для коронавірусних хворих

Правила роботи з е-направленням від НСЗУ

МОЗ посилює контроль за виконанням наказу про інформацію щодо наявності ліків у закладах охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам із COVID-19.

Максим Степанов, міністр охорони здоров’я:

«Під час робочих поїздок Україною я отримую тривожну інформацію про те, що лікарні, де отримують допомогу пацієнти з коронавірусною хворобою, не забезпечені лікарськими засобами, хоча на процес лікування таких пацієнтів НСЗУ було передбачено 15,6 млрд грн. Кожен пацієнт має отримувати необхідне лікування безкоштовно, на це виділені відповідні кошти».

МОЗ перевірить, як лікарні забезпечені ліками для пацієнтів із COVID-19

Міністр наголосив, що пацієнтам із COVID-19 мають проводити терапію згідно з Протоколом «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)», затвердженим наказом МОЗ від 02.04.2020 № 762. Наразі інформацію щодо забезпеченості лікарень, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам із COVID-19, можна переглянути на порталі КМУ.

За матеріалами МОЗ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ліцензія на медичну практику: як оформити, переоформити, зупинити й відновити

З'ясуйте, як отримати ліцензію на медичну практику, у які строки орган ліцензування прийматиме рішення про надання ліцензії й чи законно провадити медичну діяльність без ліцензії під час воєнного стану
62476

Види термометрів та їх використання в ЗОЗ

Термометрія допомагає у диференційній діагностиці і встановленні правильного діагнозу. Тож у статті з’ясуємо, які є види термометрів та які з них найчастіше використовують у ЗОЗ
17602

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді