Як фінансування за Програмою медгарантій вплинуло на роботу Одеського онкодиспансеру та Онкоцентру Кіровоградської облради

Ознайомтеся з досвідом роботи колег за Програмою медичних гарантій

Калькулятор розрахунку вартості платної послуги

Одеський обласний онкодиспансер

Це багатопрофільний протипухлинний центр вищої акредитаційної категорії. У 2020 році за договором з НСЗУ диспансер отримає в 5 разів більше, ніж за медичною субвенцією: контракт з НСЗУ становить 260 млн грн, субвенція 2019 року була 51,3 млн грн.

До речі, заклад на другому місці по виплатах за контрактом з НСЗУ у квітні. За цей місяць онкодиспансер отримав 25,6 млн грн.

Головний лікар онкодиспансеру Олег Лук’янчук зауважив:

«Для мене, як для головного лікаря, дуже важливо оновити обладнання і покращити якість надання допомоги. У нас зараз з’являється така можливість. Фінансуванням, яке отримали в межах Програми медгарантій, задоволені. Наш диспансер працює і на місто, і на область, а в обласному бюджеті грошей на наш заклад не передбачено. Тому ми не зацікавлені в зупинці чи зміні реформи. Ми готувалися до змін, вдосконалювалися і зараз отримали відповідне фінансування за договором».

Одеський онкодиспансер підписав договір з НСЗУ на надання 9 груп послуг. Серед них пріоритетні дослідження з виявлення онкології — бронхоскопія, гістероскопія, колоноскопія, мамографія, цистоскопія, езофагогастродуоденоскопія, а також радіологічне та хіміотерапевтичне лікування онкології та хірургічні операції.

Як фінансування за Програмою медгарантій вплинуло на роботу Одеського онкодиспансеру та Онкоцентру Кіровоградської облради

Онкологічний центр Кіровоградської обласної ради

Цей заклад підписав договір з НСЗУ на надання 8 пакетів медичної допомоги. Серед них — пріоритетні дослідження для ранньої діагностики онкозахворювань, а також хіміотерапевтичне та радіологічне лікування і хірургічні операції.

Згідно з даними електронної системи охорони здоров’я, у медзакладі працює 71 лікар та 174 медичних працівники.

За договором з НСЗУ за Програмою медичних гарантій центр отримає 78 161 466 грн. Це на 146%, або на 46 384 484 грн більше, ніж за субвенцією минулого року.

За матеріалами НСЗУ

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді