Затвердили наказ МОЗ про атестацію лікарів: новий Порядок, портфоліо і номенклатура

Наказ МОЗ від 22.02.2019 № 446 "Деякі питання безперервного професійного розвитку лікарів" затвердили 5 квітня. Читайте, які нові документи затверджує наказ та що саме зміниться в атестації лікарів.
Антикризовий онлайн-марафон ➤ ВЗЯТИ УЧАСТЬ

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року N 302 "Про затвердження Положення про систему безперервного професійного розвитку фахівців у сфері охорони здоров'я" в МОЗ затвердили 3 ключових зміни:
  • Порядок проведення атестації лікарів;
  • Номенклатуру лікарських спеціальностей;
  • Зміни до деяких наказів Міністерства охорони здоров'я України з питань безперервного професійного розвитку лікарів.

Втратив чинність наказ Міністерства охорони здоров'я України від 19 грудня 1997 року № 359 "Про подальше удосконалення атестації лікарів".

Відтепер під час атестації лікарів бали обліковуватимуть за проходження безперервного професійного розвитку рекомендовано у 2019 році та обов'язково з 01 січня 2020 року. Щорічна перевірка особистого освітнього портфоліо з балами безперервного професійного розвитку розпочинається у 2021 році.

Окрім того, наказ визначає строки чергової атестації лікарів і уводить офіційний бланк портфоліо лікаря.

Строки проходження атестації і кількість балів - скачайте

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Атестація та безперервний професійний розвиток медиків в умовах війни

Протягом дії воєнного стану медики не проходять атестацію. Утім це не означає, що не треба підвищувати кваліфікацію і набирати бали БПР. Читайте у статті докладно про БПР під час війни
8806

БПР-2024: особливості

Які зміни до безперевного професійного розвитку (БПР) працівників сфери охорони здоров’я будуть актуальні вже у 2024 році? Читайте у статті
7851

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді