В КМ затвердили план реалізації Концепції розвитку системи громадського здоров’я

Уряд затвердив план заходів щодо реалізації Концепції розвитку системи громадського здоров’я. Вони спрямовані на створення ефективної суспільного здоров’я та заохочення до здорового способу життя.

Розпорядження Кабінету Міністрів "Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку системи громадського здоров'я" від 18 серпня 2017 р. N 560-р.

План заходів щодо реалізації Концепції розвитку системи громадського здоров’я.Читайте: "Примусова госпіталізація пацієнтів з інфекційними захворюваннями: законодавство та порядок"

Основні напрямки роботи в межах Концепції: 

  • Розробка проекту закону України «Про систему громадського здоров’я»
  • Ззміни до Закону України "Про затвердження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014 - 2018 роки". 

Читайте про протидію ВІЛ на рівні медичного закладу.

  • Затвердження Національного плану заходів щодо неінфекційних захворювань для досягнення глобальних цілей сталого розвитку.
  • Схвалення Стратегії з безпеки та захисту населення від загроз біологічного та хімічного походження та затвердження плану заходів щодо її реалізації.
  • Затвердження Порядку реагування на надзвичайні події відповідно до вимог Міжнародних медико-санітарних правил (2005).

Читайте про медичну допомогу в надзвичайних ситуаціях

  • Розроблення та затвердження Комунікаційної стратегії з пріоритетних питань громадського здоров'я.
  • Розроблення та впровадження спеціалізованої програми з підвищення кваліфікації епідеміологів.
  • Розроблення та затвердження стандартів освіти та освітніх програм за спеціальністю 229 "Громадське здоров'я" для забезпечення триступеневої підготовки (бакалаврату, магістратури та доктора філософії) та безперервного професійного розвитку.
  • Розроблення плану заходів з розвитку кадрових ресурсів у системі громадського здоров'я.
  • Внесення змін до національного класифікатора України ДК 003:2010 "Класифікатор професій" за напрямом "громадське здоров'я".

Також багато заходів планується для налагодження роботи лабораторної мережі закладів охорони здоров’я, впровадження електронних інформаційних систем тощо.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Гемофілія: симптоми, класифікація, лікування

Клінічні прояви, класифікація, діагностика та лікування: до Всесвітнього дня гемофілії 17 квітня читайте та скачуйте протокол медичної допомоги при цьому захворюванні
5547

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді