Кабмін підтримав законопроект про спрощення реєстрації ліків в Україні

Кабінет Міністрів України підтримав законопроект про внесення змін до статті 9 Закону «Про лікарські засоби» (щодо державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів), який передбачає спрощену реєстрацію препаратів, що виготовляються та використовуються у країнах із сильними регуляторними органами. Про це повідомили на офіційному порталі МОЗ.

За словами Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, розгляд законопроекту у Верховній Раді планується на наступному пленарному тижні. При цьому Гройсман додав, що після прийняття законопроекту звернеться до Президента з проханням якнайшвидше підписати документ.

Нагадаємо, що Кабмін постановою «Про внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів» від 20.04.2016 № 312 скоротив термін прийняття рішення МОЗ щодо реєстрації лікарського засобу, який зареєстрований і дозволений у країнах з жорсткою регуляторною системою, з місяця до 10 робочих днів. А також визначив граничний строк — 20 робочих днів — для проведення експертизи реєстраційних матеріалів на лікарський засіб, який зареєстрований компетентним органом США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади або ЄС.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді