Кабмін підтримав законопроект про спрощення реєстрації ліків в Україні

Кабінет Міністрів України підтримав законопроект про внесення змін до статті 9 Закону «Про лікарські засоби» (щодо державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів), який передбачає спрощену реєстрацію препаратів, що виготовляються та використовуються у країнах із сильними регуляторними органами. Про це повідомили на офіційному порталі МОЗ.

За словами Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, розгляд законопроекту у Верховній Раді планується на наступному пленарному тижні. При цьому Гройсман додав, що після прийняття законопроекту звернеться до Президента з проханням якнайшвидше підписати документ.

Нагадаємо, що Кабмін постановою «Про внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів» від 20.04.2016 № 312 скоротив термін прийняття рішення МОЗ щодо реєстрації лікарського засобу, який зареєстрований і дозволений у країнах з жорсткою регуляторною системою, з місяця до 10 робочих днів. А також визначив граничний строк — 20 робочих днів — для проведення експертизи реєстраційних матеріалів на лікарський засіб, який зареєстрований компетентним органом США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади або ЄС.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
7874

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді