Черкаська область — перша в рейтингу здоров’я в Україні

Черкащина посіла перше місце за рейтинговим оцінюванням стану здоров’я населення, діяльності та ресурсного забезпечення закладів охорони здоров’я України.

Вже другий рік поспіль Черкаська область посідає перше місце за рейтинговим оцінюванням стану здоров’я населення, діяльності та ресурсного забезпечення закладів охорони здоров’я України. За словами голови Черкаської обласної державної адміністрації Сергія ТУЛУБА, для закладів охорони здоров’я Черкаської області було придбано медичне обладнання на суму близько 8 мільйонів гривень.

Окрім цього, за словами голови були проведені капітальні реформи у 120 фельдшерсько-акушерських пунктах, 30 лікарських амбулаторіях та 12 відділеннях лікарень області. У цьому році в області завершується реконструкція поліклінічного відділення Канівської центральної районної лікарні. Наразі розпочато демонтаж старого корпусу обласної поліклініки для побудови обласного перинатального центру.

Реформування медичної галузі торкнулось і екстреної медичної допомоги. За останній рік на Черкащині відкрито 24 пункти тимчасового базування швидкої медичної допомоги та придбано 15 автомобілів «швидкої».

Також на Черкащині проводиться активна робота щодо виконання обласної програми «Медичні кадри». Так, якщо за період з 2000 до 2010 року для медичних працівників області було виділено лише 4 квартири, то впродовж 2010−2012 років — 34 квартири. А за перший квартал цього року для медичних фахівців вже виділено 5 квартир.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді