На Рівненщині відділення серцево-судинної хірургії працює цілодобово

На Рівненщині кардіохірургічні операції роблять 24 години на добу без вихідних. Команда медичних професіоналів пройшла спецпідготовку та надає якісні медичні послуги людям, як того й вимагає Президент України в рамках модернізації медичної галузі.

Рівненщина — одна з небагатьох областей України, де кардіохірургічні операції роблять 24 години на добу без вихідних. Завідувач відділення серцево-судинної хірургії Рівненської обласної клінічної лікарні Валерій ОРЕШКО зазначив, що цілодобова професійна медична допомога кардіологів є вкрай необхідною, адже  коли йдеться про кардіологічні недуги, то порятунок пацієнта може залежати від кожної секунди.
З листопада кардіохірурги прооперували 270 пацієнтів, також поставили 180 стентів, аби вберегти хворих від повторних інфарктів. Звичайний інплант коштує від 20 до 30 тисяч гривень. Втім пацієнти Рівненьскої обласної клінічної лікарні отримують весь набір, необхідний для стентування, за кошти з держбюджету. Так в держскарбниці зарезервували 5 400 000 гривень для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями з Рівненщини.

«Сума бюджетних інвестицій безпосередньо залежить від професійності кардіохірургів у регіонах», — акцентує Валерій ОРЕШКО. — Вона зростає пропорційно до кількості вдало проведених стентувань. Тож чим більшій кількості пацієнтів вдалося допомогти, тим суттєвішими будуть бюджетні інвестиції у перспективі».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді