Буковина: осередок телемедицини України

Завдяки американським меценатам на базі Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні успішно запровадили і використовують телемедицину, зокрема, постійно проводяться телеконференції та дистанційне навчання.

Прес-служба Міністерства охорони здоров’я України повідомила, що на базі Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні успішно запровадили і використовують телемедицину.

За словами головного лікаря Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні Сергія СТОРОЖУКА, впровадження надсучасних інформаційних технологій дало можливість поліпшити якість і своєчасність надання медичної допомоги на Буковині. Зокрема, це стосується невідкладних станів у неонатології та дитячій хірургії.

Освоєння в закладі охорони здоров’я сучасних інформаційних технологій стало можливим завдяки американським меценатам, вихідцям з України, які подарували лікарні телемедичний комплекс. Він підключений до мережі Інтернет, що дозволяє виходити на аудіовізуальний зв'язок з іншими закладами охорони здоров’я України.

Нагадаємо, телемедицина має багато призначень, основні з яких:

телеконференції;

дистанційне навчання;

дистанційне консультування. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді