Вітаємо Клінічний пологовий будинок № 2 ім. М. Гельферіха зі званням «Лікарня, доброзичлива до дитини»

Стало відомо, що Клінічний пологовий будинок № 2 імені М. Гельферіха за створення комфортних умов для матері та новонародженого отримав диплом на підтвердження звання «Лікарня, доброзичлива до дитини».

Про це 8 серпня прес-службі Міністерства охорони здоров’я України повідомила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана ГОРБУНОВА-РУБАНЬ.

За її словами, пологовий будинок бере участь у проекті з 2006 року, а в грудні 2012 року лікарня підтвердила це звання. Сьогодні медичному закладу було передано відповідний диплом.

Нагадаємо, «Лікарня, доброзичлива до дитини» ― це проект ЮНІСЕФ, який працює на території всієї України під егідою Міністерства охорони здоров'я України. Існують європейські нормативи роботи пологових будинків та дитячих закладів охорони здоров'я, які зобов'язують надавати медичну допомогу породіллям і дітям на найвищому рівні. Такі проекти організують керівників закладів, а також лікарів як професіоналів.

Як наголосила головний лікар пологового будинку № 2 Наталя ГЕРЦЕН, першою умовою для отримання подібного звання було створення комфортних умов для матері та новонародженого. За її словами, породілля не має почуватися, як у лікарні, атмосфера закладу має бути максимально затишною. Завдяки зусиллям лікарів, регулярні обходи перетворюються на дружні бесіди з майбутніми мамами.

Головний лікар зазначила, що при ремонті закладу було поставлено завдання уникнути лікарняних інтер'єрів і оформити кожну палату індивідуально.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді