Створено додаток, що визначає таблетки за зовнішнім виглядом

Патрік Хімел, в минулому лікар швидкої допомоги, розробив додаток MedSnap, який розпізнає лікарські препарати за фото, повідомляє Wired.

Хімел зрозумів, що часто пацієнти приймають таблетки без урахування їх особливостей і можуть прийняти кілька несумісних препаратів одночасно. Додаток MedSnap використовує технологію комп'ютерного сканування для розпізнавання таблеток і визначення можливих реакцій від прийому деяких препаратів разом.

Для того, щоб розпізнати препарат, потрібно розташувати таблетку на поверхні спеціального пластикового лотка MedSnap, а потім відкрити на телефоні додаток і зробити знімок. Отримані зображення звіряються з візуальною бібліотекою MedSnap протягом декількох секунд. Потім на екрані спливає опис кожного виду ліків, показання до його застосування і можлива реакція на інші препарати, які були сфотографовані разом з ним. При скануванні програма визначає колір, форму і розмір таблетки.

База даних препаратів міститься всередині програми MedSnap, тому для використання додатку не обов’язково мати доступ до інтернету. На сьогодні база даних містить понад 3300 найменувань ліків, а також їхній колір, розмір і варіації форм.

Додаток активно впроваджується в лікарні і поліклініки, але Патрік Хімел сподівається, що в найближчому майбутньому він стане доступним кожній людині. Сам додаток можна скачати в AppStore абсолютно безкоштовно, а от спеціальний лоток коштує від 20 до 30 доларів.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді