Оновлення Клеванської лікарні на Рівненщині

Клеванська лікарня за останні кілька років отримала чималу фінансову підтримку як з районної скарбниці, так і з Державного бюджету. Завдяки цьому було закуплено найсучасніше медичне обладнання, а рівень надання медичної допомоги суттєво зріс.

Клеванська лікарня, що на Рівненщині, отримає оновлене обладнання. Так прес-службі Міністерства охорони здоров’я заявила заступник голови Рівненської облдержадміністрації Світлана САД. Також вона запевнила, що Клеванська лікарня повноцінно функціонуватиме й надалі, що дозволить надавати якісну кваліфіковану медичну допомогу сільським жителям.

Нагадаємо, що мешканка села Зоря Рівненського району Валентина ДУША зверталася до Президента України Віктора Януковича на телепроект «Діалог з країною» з проханням посприяти, аби медичний заклад у Клевані не закривали.

Нині лікарня має статус районної та обслуговує понад 90 тисяч людей. За кошти цільової субвенції Державного бюджету для лікарні придбане нове обладнання, зокрема, рентген-діагностичний комплекс вартістю понад мільйон гривень.

Медики розповіли, що завдяки оновленню апаратури доза опромінення пацієнтів зменшилася в чотири рази порівняно з обстеженням на радянському застарілому устаткуванні.

Крім того, із централізованих закупок із Державного бюджету Клеванська лікарня торік одержала два операційні столи, електрокардіографи та апаратуру для реанімації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як визначити групу крові: алгоритми

Скачайте алгоритми визначення групи крові. Докладні інструкції враховують необхідне обладнання, документацію та правила техніки безпеки
87224

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
9389

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді