У вересні кияни зможуть самостійно обрати собі лікаря

У вересні кияни зможуть самостійно обрати собі лікаря, якому довіряють найбільше. З 1 по 30 вересня у Києві пройде каманія під гаслом «Обери собі лікаря самостійно».

Вже вдруге кияни зможуть самостійно обрати собі лікаря первинної ланки: терапевта, педіатра чи сімейного лікаря. Така право гарантується відповідним Наказом МОЗ «Про затвердження Порядку вибору та зміни лікаря первинної медичної (медико-санітарної) допомоги та форм первинної облікової документації» від 04.11.2011 № 756.

Цього року кампанія «Обери собі лікаря самостійно» буде проходити з 1 по 30 вересня. Пацієнт може обрати лікаря, який працює не за місцем проживання, але в такому випадку лікар не матиме змоги оперативно реагувати на виклики додому.

Для зміни лікаря мешканцю Києва необхідно заповнити відповідну реєстраційну форму, яка заповнюється у медичному закладі за місцем проживання. Реєстраційна форма заповнюється лікарем або іншим медичним працівником у присутності лікаря загальної практики – сімейного лікаря, терапевта/педіатра дільничного разом з пацієнтом, який бажає прикріпитися до даного лікаря з метою подальшого отримання у нього первинної медичної (медико–санітарної) допомоги.

Минулого року правом зміни лікаря скористались понад 40% киян. Найбільш активно обирали «своїх» лікарів мешканці Дніпровського та Дарницького районів. 

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді