МОЗ пропонує затвердити ознаки алкогольної та наркотичної інтоксикації

Міністерство охорони здоров’я України пропонує затвердити інструкцію про порядок виявлення ознак, підтвердження і фіксації стану алкогольної, наркотичної чи іншої гострої інтоксикації

Міністерство охорони здоров’я України пропонує затвердити інструкцію про порядок виявлення ознак, підтвердження і фіксації стану алкогольної, наркотичної чи іншої гострої інтоксикації.

Відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України винесено на громадське обговорення на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, на виконання урядового розпорядження «Про затвердження Національного плану заходів з виконання другої фази Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України» від 20 серпня 2014 року № 805-р державною установою «Український моніторинговий і медичний центр по наркотиків і алкоголю МОЗ» проведено моніторинг якості надання медичної допомоги особам в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції. За результатами проведеного моніторингу встановлено, що в Україні не існує єдиних підходів до порядку виявлення, підтвердження і фіксації наявності в особи ознак психічних і поведінкових розладів внаслідок вживання психоактивних речовин, які є кваліфікуючою ознакою для прийняття рішення в адміністративних або кримінальних справах.

Міністерство охорони здоров’я сподівається, що прийняття проекту постанови забезпечить єдиний підхід до виявлення ознак, підтвердження і фіксації стану алкогольної, наркотичної чи іншої гострої інтоксикації у осіб, затриманих за вчинення адміністративного чи кримінального правопорушення.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді