Кримські медики отримають медичну страховку

У вересні 2013 року при Раді міністрів Автономної Республіки Крим створено Координаційну раду з питань розвитку добровільного медичного страхування. Нині в Криму розроблено проект Концепції розвитку добровільного медичного страхування та план реалізації заходів цієї Концепції.

Перспективи розвитку добровільного медичного страхування в Криму обговорили на засіданні Громадської ради при Міністерстві охорони здоров'я автономії.

За словами першого заступника Міністра охорони здоров'я Криму Владислава СВИРИДЮКА, Міністерство в 2014 році пропонує застрахувати працівників сфери охорони здоров'я автономії з оплатою 50% страхового платежу за рахунок коштів республіканського бюджету. Оптимальна програма страхування з платежем у розмірі 30 гривень на місяць.

Таким чином, необхідний обсяг фінансування програми становитиме понад сім мільйонів гривень на рік. При цьому 70% (понад десять млн грн.) страхових виплат надходитимуть у медичні заклади Криму, а 1,3 мільйона гривень будуть повернуті в бюджет автономії через сплату застрахованими працівниками податку на прибуток. Тож, на 1 виділену гривню на добровільне медстрахування економічний ефект становить 1,58 грн.

Нині в сфері охорони здоров'я автономії працює понад 40 тисяч медиків. У програмі братимуть участь лише ті, хто висловив добровільне бажання та готовий сплачувати частину страхового платежу.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді