У Держлікслужбі продемонстрували роботу автоматизованої системи відстеження обігу лікарських засобів

Було продемонстровано робочі процеси, що відбуваються під час переміщення упаковок лікарських засобів в мережі постачань від виробника, дистриб’ютора до роздрібної мережі.

Фахівці Державної служби України з лікарських засобів (Держлікслужби), відповідальні за впровадження автоматизованої системи відстеження обігу лікарських засобів від виробника до кінцевого споживача з використанням маркування (кодифікації) та ідентифікації препаратів (далі — Система) провели презентацію Системи для представників фармацевтичної галузі.

За допомогою демо-стенду було продемонстровано робочі процеси, що відбуваються під час переміщення промаркованих двовимірним штрих-кодом упаковок лікарських засобів в мережі постачань від виробника, дистриб’ютора до роздрібної мережі.

Після демонстрації фахівці Держлікслужби України та представники компаній-учасників зустрічі обговорили питання, пов’язані з функціонуванням Системи. Зустріч дала можливість більш чітко визначитись з тими питаннями, що турбували всіх учасників проекту, а саме:

  • щодо найменувань та кількості упаковок лікарських засобів, що будуть використані в Системі;
  • переліку та кількості операцій з упаковками лікарських засобів;
  • забезпечення технічними та програмними засобами.

Учасники дійшли згоди щодо майбутніх дій, які дозволять розширити можливості Системи.

В зустрічі взяли участь п’ять національних дистриб’юторів України, кілька виробників лікарських засобів, в тому числі вітчизняних, та представники кількох роздрібних аптечних мереж.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді