У Житомирській міській лікарні №1 започатковано електронний реєстр пацієнтів

З березня цього року записатися на прийом до лікаря можна буде самостійно через сайт в інтернеті.

У поліклініці № 2 Житомирської міської лікарні №1 започатковано електронний реєстр пацієнтів, який охоплює інформацію про 80 тисяч людей.

За словами завідуючого поліклінікою Павла Журбенка, розроблення програми тривало два місяці, ще майже стільки ж часу формувалась електронна база пацієнтів. Нововведення здійснено виключно на кошти благодійників.

Як зазначила старша медична сестра реєстратури Алла Ільченко, програма впроваджується поступово. «Сьогодні ми за допомогою програми записуємо пацієнтів на прийом. На разі — повна заміна традиційних карток на електронні», — наголосила вона.

Щоб ознайомитись з історією хвороби відтепер лікарю не потрібно гортати карту, а необхідно ввести прізвище пацієнта у комп’ютер. Формування електронної версії історії хвороби відбувається за умов письмової згоди пацієнта на збір його персональних даних.

Доступ до бази даних є захищеним і обмежений з боку лікарів, що унеможливлює витік інформації. У разі відмови пацієнтів від внесення їхніх даних до електронної бази вони продовжуватимуть обслуговуватися за традиційною схемою, тобто користуючись паперовою картою історії хвороби.

З березня цього року записатися на прийом до лікаря можна буде самостійно через сайт в інтернеті.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді