Лист Мінприроди щодо утилізації непридатних до використання ртутних термометрів

Утилізація непридатних до використання ртутних термометрів відповідно до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» потребує ліцензування.

Міністерство екології та природних ресурсів України (Мінприроди) у листі  від 23.12.2013 № 5275/07/5-7 надало роз’яснення щодо утилізації непридатних до використання ртутних термометрів.

Відповідно до статті 9 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» ліцензуванню підлягає виробництво особливо небезпечних хімічних речовин; операції (збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізація, видалення, знешкодження, захоронення) у сфері поводження з небезпечними відходами, збирання і заготівля окремих видів відходів як вторинної сировини (згідно з переліками, що визначаються Кабінетом Міністрів України).

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про контроль за транскордонними перевезеннями небезпечних відходів та їх утилізацію/видалення і Жовтого та Зеленого переліків відходів»  від 13.07.2000 № 1120 небезпечні відходи — це відходи, включені до розділу А Жовтого переліку відходів, що затверджуються Кабінетом Міністрів України і мають одну чи більше небезпечних властивостей, наведених у переліку небезпечних властивостей.

Ртутні термометри, непридатні до використання, дійсно можна віднести, у тому числі до пункту 34 розділу А Жовтого переліку відходів. Враховуючи зазначене, утилізація непридатних до використання ртутних термометрів відповідно до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» потребує ліцензування.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді