У Міністерстві охорони здоров’я України відбувся брифінг щодо сучасних інноваційних методів лікування дітей, хворих на рак

У 2013 році вперше за всю історію України онкохворі діти буди повністю забезпечені необхідними лікарськими засобами, виробами медичного призначення і лабораторними реагентами.

Сьогодні, 14 лютого,  з нагоди у Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) відбувся брифінг щодо сучасних інноваційних методів лікування дітей, хворих на рак. Подія приурочена до Всесвітнього дня онкохворої дитини, що відзначаться щорічно 15 лютого.

У 2013 році вперше за всю історію України онкохворі діти буди повністю забезпечені необхідними лікарськими засобами, виробами медичного призначення і лабораторними реагентами. Про це зазначила начальник управління охорони материнства, дитинства та санаторного забезпечення МОЗ України Альона ТЕРЕЩЕНКО.

Як наголосив завідувач відділенням дитячої онкології Національному інституті раку, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України за спеціальністю «Дитяча онкологія»  Григорій КЛИМНЮК, після впровадження сучасних підходів до лікування виживаність дітей значно покращилась і становить при саркомі м’яких тканин — 58,6%, безрецидивна — 44,8%, при нейробластомі у групі високого ризику — 34%, саркомі Юїнга 42,5%, остеогенній саркомі — 79%. При пухлині Вільмса (при термінах спостереження більше п’яти років) загальне виживання складає 56,25%, зростаючи від 18,75% при V стадії захворювання до 82,5% при II-й.

Як повідомила Альона ТЕРЕЩЕНКО, на обліку в онкологічних установах України перебуває понад 1100 дітей. Рак посідає друге місце в структурі смертності населення України і разом з серцево-судинними захворюваннями визначає рівень здоров’я нації. «При своєчасній діагностиці і правильному лікуванні, як стверджують онкологи, можна було б досягти до 90% випадків видужування у хворих на рак дітей», — наголосила представник МОЗ України, відзначивши, що у боротьбі з онкологією важливим є профілактичний напрямок, зокрема підтримка імунітету та здоровий спосіб життя.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді