Незабаром Міністерство охорони здоров’я запропонує проект закону про обов’язкове медичне страхування

Проте введення цього проекту в дію буде здійснено через деякий час, адже наразі система охорони здоров’я України ще не готова до таких змін.

В Україні планується введення загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування. Про це вчора, 20 березня 2014 року, на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я України Олег МУСІЙ.

За його словами найближчим часом буде запропонований проект закону про загальнообов’язкове державне медичне страхування. Проте введення цього проекту в дію буде здійснено через деякий час, адже наразі система охорони здоров’я України ще не готова до таких змін.

Зокрема мова йде про проблеми з бюджетними коштами. «Безоплатної системи охорони здоров’я немає ніде і бути не може. Це здійснюється за рахунок бюджету або фонду медичного страхування, який би мав існувати в державі. Безумовно, той бюджет, який є на сьогодні — це 3% від ВВП він абсолютно не влаштовує систему охорони здоров’я, бо люди повинні ще стільки ж доплачувати з власної кишені»,— зазначив Олег МУСІЙ.

Водночас за словами очільника Міністерства охорони здоров’я України, введення медичного страхування можливе лише за реформування податкової системи, тому ці сфери тісно співпрацюватимуть.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді