Міністерство охорони здоров’я України та виробники інсулінів домовилися про співпрацю

Задля підтвердження виробниками того, що ціни на препарати інсуліну не будуть підвищуватись був підписаний Меморандум порозуміння між МОЗ та виробниками інсулінів.

У Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) відбулося підписання Меморандуму порозуміння між МОЗ та виробниками інсулінів (далі — Меморандум).

Як зазначає заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр ТОЛСТАНОВ, існуючу систему державних закупівель інсулінів необхідно замінити системою референтного ціноутворення з реімбурсацією.

Наразі у деяких регіонах України склалася напружена ситуація із забезпеченням інсулінами. Задля вирішення цієї проблеми Уряд прийняв рішення щодо перенесення термінів започаткування пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну.

Задля підтвердження виробниками того, що ціни на препарати інсуліну не будуть підвищуватись і був підписаний Меморандум. У ньому наведено задекларовані зміни оптово-відпускних цін на інсуліни станом на 1 січня 2014 року, а також окремо представлено витяг із реєстру оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення.

Меморандум був підписаний Міністром охорони здоров’я України Олегом МУСІЄМ та уповноваженими представниками виробників препаратів інсуліну: «Фармак», «Індар», «Фарма Лайф», «Санофі- Авентіс Україна», «Елі Ліллі Восток С.А.».

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді