У 2014 році фінансування галузі охорони здоров’я скорочено не буде

Особливо це стосуватиметься зарплати медичних працівників, державних закупівель лікарських засобів та Проекту щодо зниження цін на ліки для осіб з гіпертонічною хворобою.

Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Олег МУСІЙ під час брифінгу, що відбувся 20 березня 2014 року. Особливо це стосуватиметься зарплати медичних працівників, державних закупівель лікарських засобів та Проекту щодо зниження цін на ліки для осіб з гіпертонічною хворобою.

Олег МУСІЙ також повідомив, що нині спільно з фахівцями Міністерства фінансів України підготовлено проект нового бюджету на 2014 рік, в якому переглянуто фінансування низки медичних програм. Наприклад, видатки на капітальне будівництво великих корпусів чи нових проектів будуть заморожені до тих пір, поки в бюджеті України не з`являться додаткові кошти або від економіки, яка запрацює, або від іноземних донорських коштів. Оскільки, за словами Міністра, нині в держави немає можливості збільшити забезпечення цих врай важливих напрямків, додаткових коштів виділено також не буде, проте, ті які передбачалися, збережуться. «Деякі програми фінансуються, наприклад, по гепатиту на 30% замість необхідних 100%. Так і залишиться 30%. Скорочень не буде», — додав Олег МУСІЙ.

Він також додав, що буде зроблено зміни й в Законі «Про державні закупівлі». Цей проект наразі проходить погодження та найближчим часом буде розглядатися Кабінетом Міністрів України.

Карпати-weekend для ТОПменеджерів медзакладів

Статті за темою

Усі статті за темою

Ботулізм: симптоми, лікування та профілактика

Просвітницька робота серед пацієнтів має важливе значення для профілактики смертельно небезпечних хвороб. Медичні праціники мають знати симптоми ботулізму і ділитися інформацією пацієнтами
8654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді